Артур Милер : критичка студија

600,00 ден

Артур Милер – Ова е долгоочекуваната биографија на еден од најголемите драмски писатели на дваесеттиот век, Артур Милер, чија повоена работа му донела меѓународно признание и кај критиката и кај јавноста. Кристофер Бигсби ги истражува сите дела на Артур Милер, вклучувајќи драми, поезија, фикција и проза, во оваа сеопфатна студија. Користејќи претходно необјавен и непознат материјал, вклучувајќи ги и разговорите со Милер, Бигсби создава огромна слика за тоа како Милеровото дело било под влијание и создавано во светло на настаните од дваесеттиот и дваесет и првиот век. Прецизно истражуваната биографија нуди нови согледувања за Милеровиот брак со Мерилин Монро, и фрла нова светлина за тоа како нивниот однос имал влијание во идните големи драми на Милер.

Category:

Артур Милер – Ова е долгоочекуваната биографија на еден од најголемите драмски писатели на дваесеттиот век, Артур Милер, чија повоена работа му донела меѓународно признание и кај критиката и кај јавноста. Кристофер Бигсби ги истражува сите дела на Артур Милер, вклучувајќи драми, поезија, фикција и проза, во оваа сеопфатна студија. Користејќи претходно необјавен и непознат материјал, вклучувајќи ги и разговорите со Милер, Бигсби создава огромна слика за тоа како Милеровото дело било под влијание и создавано во светло на настаните од дваесеттиот и дваесет и првиот век. Прецизно истражуваната биографија нуди нови согледувања за Милеровиот брак со Мерилин Монро, и фрла нова светлина за тоа како нивниот однос имал влијание во идните големи драми на Милер.

Scroll to top