Безумна играчка

400,00 ден

Безумна играчка е првиот роман на аргентинскиот автор Роберто Арлт. Издаден во 1926 година, романот во голема мера содржи автобиографски моменти од животот на писателот. Првите обиди да го издаде романот не вродиле со плод – неговото дело не им се допаѓало на издавачите. Денес, Безумна играчка, приказната за Силвио Астиљер, изгубениот тинејџер кој е во потрага по работа и подобро утре за себе, се смета за еден од класиците на аргентинската литература.

Безумна играчка е првиот роман на аргентинскиот автор Роберто Арлт. Издаден
во 1926 година, романот во голема мера содржи автобиографски моменти од животот на писателот. Првите обиди да го издаде романот не вродиле со плод – неговото дело не им се допаѓало на издавачите. Денес, Безумна играчка, приказната за Силвио Астиљер, изгубениот тинејџер кој е во потрага по работа и подобро утре за себе, се смета за еден од класиците на аргентинската литература.

Scroll to top