Читајте меѓу брошеви – Медлин Олбрајт

500,00 ден

Читајте меѓу брошеви : приказни од кутијата за накит на еден дипломат -Неодамна, сосема случајно открив дека накитот стана дел од мојот личен дипломатски арсенал. Поранешниот претседател Џорџ Буш имаше обичај да каже „Читајте ми од усните.“ Јас почнав да им сугерирам на колегите и на новинарите „Читајте меѓу брошевите.“

Од тој ден, брошевите станаа дел од дипломатскиот потпис на Олбрајт. Меѓународните лидери со беа задоволни кога ќе ја видеа дека носи сјајно сонце на своето палто или весела буба мара; но помалку им беше мило кога ќе ја видеа дека има рак или оса. Олбрајт ги користеше брошевите за да ја нагласи важноста на преговорите, да ги истакне високите надежи, да се спротивстави на остуството на прогрес и да покаже гордост во претставувањето на Америка.

Category:
Читајте меѓу брошеви : приказни од кутијата за накит на еден дипломат
Scroll to top