Црвената сестра Мери

300,00 ден

Црвената сестра Мери – Црвената сестра Мери е роман од 1928 година, чиј автор, Џулија Петеркин, е добитник на Пулицеровата награда за литература. Дејството на романот се случува во Јужна Каролина, на почетокот на дваесеттиот век. Главниот лик, Мери, е сираче кое пораснало на плантажата на тетка Хана и нејзиниот куц син, бато Бен. Описот  „Црвената сестра“ се однесува на главниот конфликт во романот во кој Мери е растргната помеѓу желбата да има добра репутација во својата црковна заедница и желбата да
живее живот исполнет со грев и задоволства.

Црвената сестра Мери

Scroll to top