Да се заборави Палермо

300,00 ден

Да се заборави Палермо – Едмонда Шарл-Ру е француска писателка, работи за француското издание на списанието Vogue, каде станува главен и одговорен уредник. Добитник е
на наградата Гонкур за романот „Да се заборави Палермо“ во 1966 година.
Од една страна Палермо, Сицилија, прав, задушување, чест, мизерија, слобода, насилни страсти, море… Од друга страна, Њујорк, метропола, трговија, пари, брз живот, суровост. И пловејќи меѓу овие два света, од една епоха во друга, емигранти, селани или лордови, носталгични и желни за нов почеток… Како и многумина од нејзините сонародници во пост-воениот период Џана оди во Њујорк по нов живот. Но и покрај убавината и луксузот
во Њујорк таа не успева да го заборави родниот остров и својата неостварена љубов.

Да се заборави Палермо

Scroll to top