Дон Сегундо Сомбра

300,00 ден

Дон Сегундо Сомбра – Главниот лик ја започнува својата приказна во едно село во огромните аргентиски пампи. Бегајќи од злоставувањето на неговите две тетки, тој завршува на улица, каде случајно наидува на гаучото Дон Сегундо Сомбра со кого тргнува во авантура низ пампите. По пат наидува на секакви случки со месното население, а бројните ризици, забави, танци го зацврстуваат и градат неговиот карактер. Тој учи како да го припитоми животот но само толку колку да може да ги контролира работите, но никогаш да не го скрши нивниот дух во стерилна „цивилизираност.“ Настаните се развиваат така што неговиот живот доживува целосен пресврт во насока каква што никогаш не очекувал.

Дон Сегундо Сомбра – Главниот лик ја започнува својата приказна во едно село во огромните аргентиски пампи. Бегајќи од злоставувањето на неговите две тетки, тој завршува на улица, каде случајно наидува на гаучото Дон Сегундо Сомбра со кого тргнува во авантура низ пампите. По пат наидува на секакви случки со месното население, а бројните ризици, забави, танци го зацврстуваат и градат неговиот карактер. Тој учи како да го припитоми животот но само толку колку да може да ги контролира работите, но никогаш да не го скрши нивниот дух во стерилна „цивилизираност.“ Настаните се развиваат така што неговиот живот доживува целосен пресврт во насока каква што никогаш не очекувал.

Scroll to top