Џими Картер – Сеопфатна биографија од Плејнс до постпретседателство

1.000,00 ден

ЏИМИ КАРТЕР Сеопфатна биографија од Големите рамнини до постпретседателството Борн покажува колку вредностите на семејството Картер и вредностите на Југот го обликуваа Џими и влијанието што тие вредности го имаа врз неговото претседателствување. Работната етика на неговиот татко се  манифестира во текот на животот на Картер, како и расната толеранција и љубезноста на неговата мајка. Но, неговата слепа посветеност на принципите и слабите менаџерски способности ги попречуваа односите со Вашингтонските сили на моќ и на крајот го оштетија неговото претседателствување. Некои од најинтересните делови е како Картер ја освојува Белата куќа и како од целосен непознат и аутсајдер доаѓа на позиција на најмоќниот човек на светот.

Category:

ЏИМИ КАРТЕР – Сеопфатна биографија од Плејнс до постпретседателство
Питер Г. Борн
ЏИМИ КАРТЕР Сеопфатна биографија од Големите рамнини до постпретседателството
Борн покажува колку вредностите на семејството Картер и вредностите на Југот го обликуваа Џими и влијанието што тие вредности го имаа врз неговото претседателствување. Работната етика на неговиот татко се манифестира во текот на животот на Картер, како и расната толеранција и љубезноста на неговата мајка. Но, неговата слепа посветеност на принципите и слабите менаџерски способности ги попречуваа односите со Вашингтонските сили на моќ и на крајот го оштетија неговото претседателствување. Некои од најинтересните делови е како Картер ја освојува Белата куќа и како од целосен непознат и аутсајдер доаѓа на позиција на најмоќниот човек на светот.

Scroll to top