Sale!

Едисон – “Изумувајќи го векот“

1,000.00ден 500.00ден

Изумувајќи го векот – Едисон – Изумувајќи го векот е првата биографија на една од најзначајните личности во нашата историја, која го анализира како мит и како човек, ги оценува неговите значајни постигнувања, како и парадоксите на неговиот карактер. Томас Алва Едисон е икона за милиони луѓе, плоден иноватор и симбол
на американскиот претприемачки дух. Неговото влијание врз векот преку електричната сијалица, фонографот, филмот, па дури и цементот Портланд целосно го трансформира нашето искуство.

Категорија:

Едисон – Изумувајќи го векот е првата биографија на една од најзначајните личности во нашата историја, која го анализира како мит и како човек, ги оценува неговите значајни постигнувања, како и парадоксите на неговиот карактер. Томас Алва Едисон е икона за милиони луѓе, плоден иноватор и симбол
на американскиот претприемачки дух. Неговото влијание врз векот преку електричната сијалица, фонографот, филмот, па дури и цементот Портланд целосно го трансформира нашето искуство.

Scroll to top