Sale!

Генералот : Шарл де Гол и Франција што тој ја спаси

800.00ден 400.00ден

Шарл де Гол – Џонатан Фенби -Ниту еден лидер на модерните времиња не бил поуникатен од Шарл де Гол. Како основач и прв претседател на Петтата репу-
блика, генералот де Гол сметаше „ја носам Франција на моите раменици“. Ова е маестрална биографија на еден од големите лидери на дваесеттиот век и на земјата со која се идентификуваше себеси. Напишана со извонреден ентузијазам и наративна вештина, а сепак ригорозен и детален, тој го оживува како ни-
когаш претходно приватниот човек, како и јавниот лидер, преку исцрпни истражувања и прецизни анализи.

Категории: ,

Шарл де Гол – Џонатан Фенби -Ниту еден лидер на модерните времиња не бил поуникатен од Шарл де Гол. Како основач и прв претседател на Петтата репу-
блика, генералот де Гол сметаше „ја носам Франција на моите раменици“. Ова е маестрална биографија на еден од големите лидери на дваесеттиот век и на земјата со која се идентификуваше себеси. Напишана со извонреден ентузијазам и наративна вештина, а сепак ригорозен и детален, тој го оживува како ни-
когаш претходно приватниот човек, како и јавниот лидер, преку исцрпни истражувања и прецизни анализи.

Scroll to top