Госпоѓа Даловеј

400,00 ден

Госпоѓа Даловеј е едно од најпознатите дела на Вирџинија Вулф, роман кој опишува еден ден во животот на Клариса Деловеј, дама од високото општество во Британија, веднаш по Првата светска војна. Вулф ги опишува подготовките за забавата чиј домаќин е Клариса Даловеј. Приказната патува назад во времето и во сегашноста, а ни ја опишува менталната состојба на главната хероина, како и општата состојба во земјата по војната. Во овој навидум обичен ден се појавуваат луѓето кои се дел од нејзиното секојдневие, но и неколку чудни, неочекувани ликови, кои го прават тој ден поинаков.

Госпоѓа Даловеј е едно од најпознатите дела на Вирџинија Вулф, роман кој опишува еден ден во животот на Клариса Деловеј, дама од високото општество во Британија, веднаш по Првата светска војна. Вулф ги опишува подготовките за забавата чиј домаќин е Клариса Даловеј. Приказната патува назад во времето и во сегашноста, а ни ја опишува менталната состојба на главната хероина, како и општата состојба во земјата по војната. Во овој навидум обичен ден се појавуваат луѓето кои се дел од нејзиното секојдневие, но и неколку чудни, неочекувани ликови, кои го прават тој ден поинаков.

Scroll to top