Клод Моне – Живот и уметност

900,00 ден

Клод Моне – Оваа раскошно илустрирана книга го претставува првиот целосен преглед на животот, уметноста и времето на Моне – типичниот претставник на импресионизмот. Такер, еден од најистакнати познавачи на Моне, нуди нов впечатлив поглед на уметникот, покажувајќи дека е многу посложена личност од она што порано се знаело за него, жестоко конкурентен и амбициозен, како и чувствителен и инвентивен.

Category:

Клод Моне – Оваа раскошно илустрирана книга го претставува првиот целосен преглед на животот, уметноста и времето на Моне – типичниот претставник на импресионизмот. Такер, еден од најистакнати познавачи на Моне, нуди нов впечатлив поглед на уметникот, покажувајќи дека е многу посложена личност од она што порано се знаело за него, жестоко конкурентен и амбициозен, како и чувствителен и инвентивен.

Scroll to top