Леон Морен, свештеник

300,00 ден

Свештеникот Леон Морен, – Во едно мало француско гратче за време на окупацијата, Барни
е млада, своеволна, сексуално фрустрирана вдовица, која живее со својата ќерќичка. Таа исто така е комунистичка активистка која одамна одлучила дека најлесниот начин е најдобриот. Еден ден влегува во една црква и случајно одбира свештеник и започнува
да ја критикува религијата. Но свештеникот е Леон Морен, млад, згоден, паметен алтруист. Тој верува дека секој грев може да може да се избрише со добра верба и не ѝ дава реакција каква што таа очекува. Таа е вознемирена. Започнува често да го посетува Морен,
импресионирана од неговата морална сила, додека тој си дава задача да ја наведе на вистинскиот пат.

Леон Морен, свештеник

Scroll to top