Малечката библиотека

300.00ден

Малечката библиотека – Елинор Фарџеон е англиска писателка на детски раскази и драми, поезија, биографија, историја. Има добиено многу книжевни награди, а во нејзина чест
востановена е награда за детска литература, „Елинор Фарџеон“, што се доделува секоја година. Малечката библиотека е збирка од нејзините најдобри раскази, објавена во 1955 година. За таа книга добила Карнеги медал од здружението на писатели, како најдобра детска книга за таа година. Исто така ја добила и меѓународната награда „Ханс
Кристијан Андерсен“ во 1956 година.
Малечката библиотека
Scroll to top