Нежна е ноќта

500,00 ден

Нежна е ноќта – Дик и Никол Дајвер се гламурозна двојка, живеат во луксузна вила на француската ривиера, опкружени со пријатели, главно Американци, меѓу кои и Розмари, млада холивудска актерка, која се вљубува во Дик.  Дик е паметен, згоден доктор, психоаналитичар. Тој има се; во животот, пријатели, убави деца, пари, способност, љубов. Но, ваквиот идеалистички живот не може долго да трае и блескавиот свет на Дик брзо почнува да се расплетува.  Фицџералд се чини дека ги исполнил страниците на книгата со своите солзи, директно од срцето, правејќи ја Нежна е ноќта еден од најинтимните портрети во литературата.

Нежна е ноќта – Дик и Никол Дајвер се гламурозна двојка, живеат во луксузна вила на француската ривиера, опкружени со пријатели, главно Американци, меѓу кои и Розмари, млада холивудска актерка, која се вљубува во Дик.  Дик е паметен, згоден доктор, психоаналитичар. Тој има се; во животот, пријатели, убави деца, пари, способност, љубов. Но, ваквиот идеалистички живот не може долго да трае и блескавиот свет на Дик брзо почнува да се расплетува.  Фицџералд се чини дека ги исполнил страниците на книгата со своите солзи, директно од срцето, правејќи ја Нежна е ноќта еден од најинтимните портрети во литературата.

Scroll to top