Sale!

НОСТРОМО од Џозеф Конрад

600.00ден 350.00ден

НОСТРОМО од Џозеф Конрад

Неверојатна приказна за капиталистичката експлоатација сместена во измислената јужноамериканска република Костагвана. Двосмислената природа на доброто и злото, парите икарактерите е раскажана преку различни ликови, со херојот Ностромо во центарот, испреплетена со романтизам, авантури и пороци. Ностромо е рангиран меѓу 100-те најдобри романи на англиски јазик во 20-от век. Ф. Скот Фицџералд еднаш рекол: „Повеќе би сакал да го напишав Ностромо отколку кој било друг мој роман“

Out of stock

НОСТРОМО од Џозеф Конрад

Неверојатна приказна за капиталистичката експлоатација сместена во измислената јужноамериканска република Костагвана. Двосмислената природа на доброто и злото, парите икарактерите е раскажана преку различни ликови, со херојот Ностромо во центарот, испреплетена со романтизам, авантури и пороци. Ностромо е рангиран меѓу 100-те најдобри романи на англиски јазик во 20-от век. Ф. Скот Фицџералд еднаш рекол: „Повеќе би сакал да го напишав Ностромо отколку кој било друг мој роман“

Scroll to top