Орелот против сонцето – Американската војна со Јапонија

500,00 ден

Орелот против сонцето -Американската војна со Јапонија – Извонредна историја на Пацифичката војна напишана од наградуваниот воен историчар Роналд Спектор. Користејќи декласифицирани разузнавачки досиеја, изобилство британски и американски архивски материјали, јапонски научни анализи и документи и истражување и мемоари на научници и воени лица, Спектор се фокусира на главните битки во Пацификот,како и на помалите детали, од различни ривалства меѓу ограноци на американските вооружени служби до командни проблеми и распределба на ресурси. Дури сега може целосно да се сфати целосниот опсег на војната во Пацификот.

Category:

Орелот против сонцето – Извонредна историја на Пацифичката војна напишана од наградуваниот воен историчар Роналд Спектор. Користејќи декласифицирани разузнавачки досиеја, изобилство британски и американски архивски материјали, јапонски научни анализи и документи и истражување и мемоари на научници и воени лица, Спектор се фокусира на главните битки во Пацификот,како и на помалите детали, од различни ривалства меѓу ограноци на американските вооружени служби до командни проблеми и распределба на ресурси. Дури сега може целосно да
се сфати целосниот опсег на војната во Пацификот.

Scroll to top