Патување – Тони Блер

1.500,00 ден

ТОНИ БЛЕР е политичар кој ги дефинира нашите времиња. Роден е во Единбург во 1953 година, а неговото појавување како лидер на Лабуристичката партија во 1994 година означи сеизмички промени во британската политика. Во рок од само неколку години, тој ја трансформира својата партија и стана премиер во 1997 година со најголема победа во историјата на Лабуристичката партија, со што стави крај на осумнаесетгодишното владеење на Конзервативната влада. Имаше историски три мандати на функцијата премиер на Обединетото Кралство од мај 1997 до јуни 2007 година. ПАТУВАЊЕ е книга за природата и употребата на политичката моќ. На искрен и непоколеблив начин Тони Блер ги прикажува подемите и падовите на неговата кариера, ги истражува предизвиците на лидерство и објаснува зошто се залага за она во коешто верува.

Out of stock

Category:

ТОНИ БЛЕР е политичар кој ги дефинира нашите времиња. Роден е во Единбург во 1953 година, а неговото појавување како лидер на Лабуристичката партија во 1994 година означи сеизмички промени во британската политика. Во рок од само неколку години, тој ја трансформира својата партија и стана премиер во 1997 година со најголема победа во историјата на Лабуристичката партија, со што стави крај на осумнаесетгодишното владеење на Конзервативната влада. Имаше историски три мандати на функцијата премиер на Обединетото Кралство од мај 1997 до јуни 2007 година. ПАТУВАЊЕ е книга за природата и употребата на политичката моќ. На искрен и непоколеблив начин Тони Блер ги прикажува подемите и падовите на неговата кариера, ги истражува предизвиците на лидерство и објаснува зошто се залага за она во коешто верува.

Scroll to top