Плодови на зимата

300,00 ден

Плодови на зимата од Клавел, Бернар – Бернар Клавел иако самоук и со скромно потекло бил многу плоден француски писател. Пред да почне да работи како новинар во 1950тите,
работел секакви други работи, а со литература почнал да се бави дури по 1964.
Наградата Гонкур ја добил за делото „Плодови на зимата“ во 1968 година.
Роман за староста, осаменоста и почитта кон родителите на авторот. Романот е истовремено и страсно сведоштво за мајчината љубов и изразување на каење.

Плодови на зимата од Клавел, Бернар

Scroll to top