Sale!

РЕД

300.00ден

Марсел Арлан е француски писател, есеист, литературен критичар и новинар. Добитник е на наградата Гонкур за романот „Ред“ во 1929 година. Романот „Ред“ го опишува животот на младиот Жилбер Вилар, талентиран провинцијалец, образован и амбициозен, кој се сели во главниот град на Франција за да го оствари својот сон – да го освои Париз и да стекне слава. Но, за кусо време сфаќа дека тоа не е воопшто лесно, посебно кога не познаваш никого во големиот град.

Марсел Арлан е француски писател, есеист, литературен критичар и новинар. Добитник е на наградата Гонкур за романот „Ред“ во 1929 година. Романот „Ред“ го опишува животот на младиот Жилбер Вилар, талентиран провинцијалец, образован и амбициозен, кој се сели во главниот град на Франција за да го оствари својот сон – да го освои Париз и да стекне слава. Но, за кусо време сфаќа дека тоа не е воопшто лесно, посебно кога не познаваш никого во големиот град.

Scroll to top