Сталинградски котел

600,00 ден

Сталинградски котел : во опсадата и уништувањето на 6-тата армија –

Опсадата на германската 6-та армија во Сталинград во средината на ноември 1942 година и нејзиниот пад во февруари 1943 година го означува поразот на Хитлер, при што биле заробени над 100.000 негови војници. Франк Елис ја раскажува оваа приказна од перспектива на германските офицери и мажи заробени во внатрешните сили на Црвената армија. Впечатлив е растечкиот очај на војската која влегува во војната убедена во победата, но набрзо е соочена со безнадежноста на ситуацијата.

Category:

Сталинградски котел : во опсадата и уништувањето на 6-тата армија

Scroll to top