Теодор Рузвелт

400,00 ден

Теодор Рузвелт сè уште живее во 21-от век. Сто години откако ја напуштил Белата куќа, интересот за неговиот живот и време не покажува знаци на намалување. Во изминатата деценија, го добил медалот на честа од Конгресот за неговата храброст за време на војната со Шпанија во 1898. Се појавиле големи биографии од автори како што се Едмунд Морис и Кетлин Далтон.1 Рузвелт станал лик од романите, со настани за неговиот живот адаптирани за трилери и мистерии.2 А, извршните директори, пак, може лидерските лекции на Рузвелт да ги посочуваат за пример.

Category:

Теодор Рузвелт – Теодор Рузвелт сè уште живее во 21-от век. Сто години откако ја напуштил Белата куќа, интересот за неговиот живот и време не покажува знаци на намалување. Во изминатата деценија, го добил медалот на честа од Конгресот за неговата храброст за време на војната со Шпанија во 1898. Се појавиле големи биографии од автори како
што се Едмунд Морис и Кетлин Далтон.1 Рузвелт станал лик од романите, со настани за неговиот живот адаптирани за трилери и мистерии.2 А, извршните директори, пак, може лидерските лекции на Рузвелт да ги посочуваат за пример.

Scroll to top