Вашингтон : Живот

1.000,00 ден

Џорџ Вашингтон – Познатиот биограф Рон Черноу дава богато нијансиран портрет на таткото на американската нација и првиот претседател на САД. Со ширина и длабочина што не одговара на ниту една друга биографија на Џорџ Вашингтон, овој ритмичен расказ го носи читателот низ неговите авантуристички рани години, неговите херојски подвизи со Континенталната армија за време на Револуционерната војна, неговото претседавање со Уставната конвенција и неговата величествена изведба како прв претседател на Америка.

Category:

Џорџ Вашингтон – Познатиот биограф Рон Черноу дава богато нијансиран
портрет на таткото на американската нација и првиот претседател на САД. Со ширина и длабочина што не одговара на ниту една друга биографија на Џорџ Вашингтон, овој ритмичен расказ го носи читателот низ неговите авантуристички рани години, неговите херојски подвизи со Континенталната армија за време
на Револуционерната војна, неговото претседавање со Уставната конвенција и неговата величествена изведба како прв претседател на Америка.

Scroll to top