Волшебникот : животот и времето на Никола Тесла

1.200,00 ден

Никола Тесла Волшебникот – дури и радарот, го нарекуваат светец на модерната електроенергетика. Заснована на оригинални материјали и претходно недостапни документи, оваа реномирана книга е врвна биографија за човекот кој се смета за татко на современата електротехнологија. Меѓу изумите на Тесла се и насочувањето на наизменичната енергија, флуоресцентното и неонското осветлување, безжичната телеграфија и огромните турбини што ја искористуваат моќта на Нијагарините водопади. Книгата е илустрирана со шеснаесет страници фотографии, вклучително и насловната страница на списанието Тајм од 20 јули 1931 година, издание посветено на кариерата на иноваторот. „Волшебникот е навистина извонредна биографија за еден извонреден човек. Изразот „пред своето време“ денес се користи премногу широко и премногу често,но во случајот на Никола Тесла фразата „пред своето време“ јасно ја опишува генијалноста на овој човек. Марк Сајфер ни нуди можности да го сфатиме не само човекот, туку и времето во кое живеел.“ – Нелсон ДеМил, писател „Живописната, исцрпно истражена биографија на Сaјфер го спасува иноваторот пионер Никола Тесла од статусот на култ и го враќа во неговото заслужено место како главен архитект на модерната ера… Сајфер дава целосен профил на Тесла како претприемач, експериментален физичар и иноватор.“ – Паблишерс Викли (Publishers Weekly) „Приказната за еден од најплодните, независни и радикални иноватори на векот е фасцинантна… Авторот презентира многу нов материјал… и ја базира својата книга на голем број архивски и првостепени извори… Под слоевите… суштината на книгата на Сајфер е сериозно научно дело.“ -Саентифик Американ (Scientific American) Марк Џ. Сајфер е признаен авторитет за животот на Никола Тесла. Тој е автор на повеќе од седумдесет научни дела, а неговите написи се објавени во голем број списанија. Тој исто така предава психологија на Универзитетот Роџер Вилијамс.

Category:

Никола Тесла Волшебникот – дури и радарот, го нарекуваат светец на модерната електроенергетика. Заснована на оригинални материјали и претходно недостапни документи, оваа реномирана книга е врвна биографија за човекот кој се смета за татко на современата електротехнологија. Меѓу изумите на Тесла се и насочувањето на наизменичната енергија, флуоресцентното и неонското осветлување, безжичната телеграфија и огромните турбини што ја искористуваат моќта на Нијагарините водопади. Книгата е илустрирана со шеснаесет страници фотографии, вклучително и насловната страница на списанието Тајм од 20 јули 1931 година, издание посветено на кариерата на иноваторот.
„Волшебникот е навистина извонредна биографија за еден извонреден човек.
Изразот „пред своето време“ денес се користи премногу широко и премногу често,но во случајот на Никола Тесла фразата „пред своето време“ јасно ја опишува генијалноста на овој човек. Марк Сајфер ни нуди можности да го сфатиме не само човекот, туку и времето во кое живеел.“ – Нелсон ДеМил, писател „Живописната, исцрпно истражена биографија на Сaјфер го спасува иноваторот пионер Никола Тесла од статусот на култ и го враќа во неговото заслужено место како главен архитект на модерната ера… Сајфер дава целосен профил на Тесла како претприемач, експериментален физичар и иноватор.“
– Паблишерс Викли (Publishers Weekly) „Приказната за еден од најплодните, независни и радикални иноватори на векот е фасцинантна… Авторот презентира многу нов материјал… и ја базира својата книга на голем број архивски и првостепени извори… Под слоевите… суштината на книгата на Сајфер е сериозно научно дело.“ -Саентифик Американ (Scientific American) Марк Џ. Сајфер е признаен авторитет за животот на Никола Тесла. Тој е автор на повеќе од седумдесет научни дела, а неговите написи се објавени во голем број
списанија. Тој исто така предава психологија на Универзитетот Роџер Вилијамс

Scroll to top