Врвна енциклопедија на боксувањето

700,00 ден

Врвна енциклопедија на боксувањето – Боксот ги создаде највозбудливите и најразновидни по боја на кожата спортисти во светот, од Џек Џонсон и Џејк Ламота до Мухамед Али и Мајк Тајсон. Тие се сите поместени во овој врвен водич, најсеопфатна верзија на илустрирани боксерски референци, сега целосно ревидирана и ажурирана за да ги вклучи сите светски титули во борбата од 2013 година, плус нови биографии на современи големи шампиони, карактеристики на промени во спортот, и извештаи за извонредните тековни борби. Во извонредни детали, ги опфаќа сите аспекти на боксот, од
деновите на нелегални парични предизвици со денешната мултимилионска телевизиска екстравагација; кариерата на најголемите боксери и нивните најдобри борби; истакнати личности зад сцената; административните тела, правилата, културата и амбиентот на борбената игра; трагедиите и скандалите. Во статистичкиот дел се наведени фактите, бројките и необичностите на спортот.

Out of stock

Врвна енциклопедија на боксувањето
Scroll to top