Жаклин Бувие Кенеди Оназис : Нераскажана приказна

500,00 ден

Жаклин Бувие Кенеди Оназис: Нераскажана приказна е првата книга што ја документира триесетипетгодишната борба на Џеки со посттрауматскиот стрес. Овде е жената како што никогаш порано не е видена. Барбара Леминг го истражува навидум волшебниот свет на младоста на Џеки, нејзиниот брак со богат и убав сенатор и претседателски кандидат и нејзината неверојатна трансформација во вешта политичка сопруга и уникатна прва дама. Отфрлањето на оваа жестока млада жена на идејата за „безбеден брак“ како сопруга на некој социјално истакнат, но крајно предвидлив човек, ја води до ЏФК, а со текот на времето и до меѓународна слава. Но, траумата од убиството на нејзиниот сопруг ја има повредено многу повеќе одошто се знаеше. Досега. Иако животот на Жаклин Бувие Кенеди Оназис е истражуван безброј пати, дури сега може вистински да ја разбереме жената зад фасадата, нераскажаната приказна за оваа икона.

Category:

Жаклин Бувие Кенеди Оназис: Нераскажана приказна е првата книга што ја документира триесетипетгодишната борба на Џеки со посттрауматскиот стрес. Овде е жената како што никогаш порано не е видена. Барбара Леминг го истражува навидум волшебниот свет на младоста на Џеки, нејзиниот брак со богат и убав сенатор и претседателски кандидат и нејзината неверојатна трансформација во вешта политичка сопруга и уникатна прва дама. Отфрлањето на оваа жестока млада жена на идејата за „безбеден брак“ како сопруга на некој социјално истакнат, но крајно предвидлив човек, ја води до ЏФК, а со текот на времето и до меѓународна слава. Но, траумата од убиството на нејзиниот сопруг ја има повредено многу повеќе одошто се знаеше. Досега. Иако животот на Жаклин Бувие Кенеди Оназис е истражуван безброј пати, дури сега може вистински да ја разбереме жената зад фасадата, нераскажаната приказна за оваа икона.

Scroll to top