Замрзнатиот пекол

500,00 ден

Замрзнатиот пекол : руско-финската зимска војна во 1939-1940 – „Не среќаваме често книга напишана со таков авторитет како оваа на г. Тротер… Среќни сме што ја имаме“. – Џон Ајзенхауер, Њујорк тајмс „Освежувачки поглед на руско-финската војна… Балансиран приказ кој прецизно ја опишува ужасната цена која и двете страни биле принудени да ја платат“. – Марин Корпс Газет „Добро истражена, извонредно читлива и вредна за студентите по воена и политичка историја“.- Асошиетед прес „Фантастично истражен и длабок приказ. Со спој на прецизни описи на сведоците, Тротер маестрално го оживува хероизмот, трагедијата и драмата на кампања чии лекции заслужуваат многу поголемо внимание“. – Генерал Џејмс Р. Галвин, поранешен врховен командир на сојузничките сили, Европа „Г. Тротер брилијантно раскажува дел од историјата која вреди да се раскаже“ – Вашингтон тајмс

Category:

Замрзнатиот пекол : руско-финската зимска војна во 1939-1940 – „Не среќаваме често книга напишана со таков авторитет како оваа на г. Тротер… Среќни сме што ја имаме“. – Џон Ајзенхауер, Њујорк тајмс „Освежувачки поглед на руско-финската војна… Балансиран приказ кој прецизно ја опишува ужасната цена која и двете страни биле принудени да ја платат“. – Марин Корпс Газет „Добро истражена, извонредно читлива и вредна за студентите по воена и политичка историја“.- Асошиетед прес „Фантастично истражен и длабок приказ. Со спој на прецизни описи на сведоците, Тротер маестрално го оживува хероизмот, трагедијата и драмата на кампања чии лекции заслужуваат многу поголемо внимание“. – Генерал Џејмс Р. Галвин, поранешен врховен командир на сојузничките сили, Европа „Г. Тротер брилијантно раскажува дел од историјата која вреди да се раскаже“ – Вашингтон тајмс

Scroll to top